Kacsacomb vörösboros mazsolával, almával

IMG_3325
Ez a recept eredetileg a Dining Guide oldalán jelent meg tőlem,  most itt is publikálom Nektek, hátha valaki kedvet kap hozzá a hétvégén. Igazi őszies étel, bár kacsát én bármikor tudnék enni. Kevés húst eszünk, de ha igen, akkor leginkább jó minőségű marha húst veszek vagy kacsát.
A mazsola lecserélhető dióra, így paleo diétában és szénhidrát csökkentett diétában is fogyasztható lehet.

Kacsacomb vörösboros mazsolával, almával

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 4 kacsacomb
  • 4 evőkanál kacsazsír
  • 4 alma
  • 4 marék mazsola
  • 2 dl vörös bor
  • 2-3 szem csillagánizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítése:

  1. A kacsacombot tisztítsuk meg, töröljük szárazra, dörzsöljük be sóval, borssal és helyezzük egy tepsibe. Adjuk hozzá a kacsazsírt. Ez el is hagyható, amennyiben hízott combról van szó. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyük a sütőbe a combokat.
  2. Süssük ezen a hőfokon 20 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 120 fokra és ezen süssük a kacsát további 70-80 percig.
  3. Előtte azonban szórjuk mellé a mazsolát és a csillagánizst. A sütés következő, egyben utolsó fázisához a combokat vegyük ki a tepsiből és a zsírból, tegyük át egy másik tepsire és toljuk vissza a sütőben további 20 percre, de 180 fokra. Ez adja meg a húsnak a végső pirítást.
  4. Ez idő alatt a sült mazsola felét kevés zsírral és a borral helyezzük egy serpenyőbe és forraljuk pár percig. Vegyük ki és turmixoljuk össze. Ha szükséges, mert túl sűrű, akkor hús alaplével hígíthatjuk. Ennek hiányában forró víz is megteszi, de csak mértékkel.
  5. A mazsola másik felét, egy kevés zsírt és a megpucolt, felkockázott almákat tegyük a serpenyőbe és süssük lefedve 10 percig.

Az elkészült combokat a mártással és a mazsolás almával tálaljuk.

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .