Miért szeretem az IKEA-t?

 

Az Ikea amióta Budapestre kerültem központi szerepet játszot az életemben. Rengeteg emlék kötődik ehhez az ruházhoz, ugyanis minden lakásba, ahol éltem itt szereztem be a bútorokat vagy a kiegészítőket. Éppen ezért nagyon örültem, hogy a budapesti két áruház mellé épült egy harmadik, nagyobb, környezettudatosabb létesítmény is. Anyukámmal a nyár elején le is teszteltük milyen. 

Amikor felkerültem vidékről Budapestre a Külkereskedelmi Főiskolára, szerettem volna valahol az iskola közelében lakni. Egyik barátnőmnek épp az Örsön volt lakása így az első pár évben vele laktam az Ikea szomszédságában. Majdnem heti látogató voltam az üzletben, nemcsak a kiegészítők és a hangulat miatt, hanem a kávézójuk és az ottani sütemények csábítása miatt is. Amikor elkezdtem dolgozni és beköltöztem a belvárosba szintén ott szereztem be a szükséges dolgokat. A legnagyobb rajongójuk azonban akkor lettem, amikor Mikivel az első saját közös otthonunkba kerestünk bútorokat. Fontos volt a design és a jó ár/érték arány. Számtalan üzletet körbejártunk, de az Ikeában találtuk meg azt, amire szükségünk volt. Mindemellett számos ötletet is kaptunk. Így történt ez a következő otthonunk esetében is, ahol ugyan nem Ikea konyhám lett (csak azért, mert konyhával együtt kivitelezte az építő), de a bútorzat nagy részét ismét az Ikea üzletében találtuk meg.

Tudom bizonyos termékek esetén éri kritika a minőséget, én azonban szerencsére még nem csalódtam. Annyira nem, hogy hiába van asztalos által készített konyhánk, annyira cefet minőségű vasalatokkal töltötte meg, hogy lecseréltük majdnem az összes fiók betétet Ikea elemekre. Lassan 10 éve nyúzzuk a bútorainkat, úgyhogy azt sem mondhatom, hogy pár évig bírják. Biztosan függ attól is, hogy milyen kategóriát választ az ember, a legolcsóbb valószínű itt sem egy életbiztosítás.

A kis „történelmi” kitekintés után érthető talán miért voltam boldog az új áruház nyitása kapcsán. Mivel anyukám bármikor rávehető egy látogatásra, együtt vetettük bele magunkat az új áruház, többihez képest jóval nagyobb területére. A méretet megéreztük. Minden rész nagyobb, több idő végig járni az áruházat. ennek kompenzálására több berendezett szoba, lakás áll rendelkezésre, több funkció van bemutatva.  A nyitás után nem sokkal ejtettük meg a látogatást, így picit izgultam, hogy mekkora tömeggel kell szembenéznünk, de szerencsére pozitív meglepetés ért. Talán az áruház mérete miatt, talán azért mert kora délelőtt mentünk, nem volt órási tumultus, mindent nyugodtan tudtunk megnézni, nem volt idegesítő bevásárlókocsi  és ember rengeteg.

Készítettem néhány képet a telefonommal: 

Az étterem is nagyon tágas lett, igen széles felületen érintkezik ablakokkal, így sok asztal kerül természetes fényre. Én mindig ezeket az asztalokat szeretem a legjobban akármelyik áruházban járok.

A kínálat alapvetően itt is ugyanaz, mint a többi Ikeában mind termékek, mind ételek tekintetében. Mivel nekem az Örs vezért téri áruház van a legközelebb (és az kisebb is), így mi továbbra is azt fogjuk preferálni, de megérte ellátogatni az élményért Soroksárra. Ajánlom minden Ikea rajongónak. 🙂

 

Most pedig mutatok néhány terméket, amit én nagyon szeretek és előszeretettel használok a konyhámban: 

 

TÁNYÉROK

Megint azt az ár/érték arány közhelyet kell emlegetnem. Elér sok tányért vettem már itt. Többet napi szinten használunk és van, amit styling-hoz veszek elő csak. Elég jól bírják a gyűrődést, a karcolást, a mosogatógépet, a mindennapi használatot.

Kedvenceim: 

POHARAK:

Ha tehetném minden nap más pohárból innék. 🙂 Szerencsére a munkám miatt több féle poharat kell itthon tartanom, így megvalósíthatom azt, hogy a hangulatomnak megfelelőt válasszam minden nap.

Ezeket szeretem nagyon: 

TEXTILEK:

Sok textilt szerzek be a fotózásokhoz és van néhány ikeás darab is a készleteim között. Mégis amit a legjobban szeretek a konyhában azt nem a konyhai textilek között kell keresni. Van egy viszonylag nagy asztalunk, olyan, ami eredetileg 4 személyes, de bővíthető két további elemmel. Ezt is az Ikeában vettük még az előző lakásunkba, de mivel jól bírja és azóta sem találtunk jobbat, még nem cseréltük le. Szerettem volna rá terítőt, csipke borítással. Igények vannak természetesen 🙂 Sehol nem találtam ilyet, úgyhogy improvizálnom kellett. Vettem egy halványszürke vászon lepedőt, illetve a textil osztályon csipke függöny anyagot. Ezt szoktam ráteríteni az asztalra, alul van a lepedő és ráhelyezem a csipkét. (ez utóbbi ápol és eltakar, sosem vasalom ki a lepedőt:) ) Azóta is nagyon szeretem ezt a kombinációt, ráadásul árban sem volt vészes.

Ezt csak azért meséltem el, hogy lássátok, nem kell leragadni a hagyományos megoldásoknál.  Ha van egy elképzelés, meg kell keresni a megoldást a megvalósításra.

Zárásképpen csak annyit tudok javasolni, hogy ha még nem járták az Ikeában, akkor azért, ha pedig már jártál, akkor azért érdemes meglátogatni az új áruházat! 🙂 Mindig vannak új akciók, újdonságok, amit jó felfedezni.

+ egy TIPP, TANÁCS – Ha konkrét ötlettel mész és tudod mit szeretnél venni, akkor mindig nézd meg a weboldalon, hogy az adott termék kapható-e az áruházban. Az adott terméknél a raktárkészletnél lehet látni a darabszámot és azt is, ha éppen kifogytak belőle.

 

fotók: Ikea.hu