Házi popcorn

 

Tegye fel a kezét, aki szeret moziba járni? Ha csak rá gondolok az első, ami beugrik az isteni popcorn illat…már a bejáratnál érződik. Én személy szerint már a jegyvásárlás pillanatában tudom mekkora popcornt fogok választani és amint a kezembe kapom rögtön elkezdem csipegetni. Ez nagy hiba,mivelmire a film elkezdődik már a fele hiányzik.

Ha nem tudunk gyakran moziba menni, akkor sem szabad elkeseredni, mert ma már  jó megoldások vannak az otthoni mozizásra, ezen a linken például lehet inspirálódni 🙂 Oké, vegyük komolyan a dolgot… elsősorban arra gondoltam, hogy a mai hétköznapi technológia, a különböző előfizetői lehetőségek, mozicsatornák vagy a kreativitás ma már megengedi nekünk azt, hogy a jó mozifilmeket otthon is élvezhessük. Persze a hanghatás és a látvány nagyban függ az eszközeinktől, de ennek ellenére kellemes hétvégi időtöltés lehet. Ha pedig a film és a környezet meg van, akkor már csak a popcorn és az illata hiányzik.

Erre is van megoldás. Nem, nem a mikrós kukorica… ne vicceljetek, ez egy gasztroblog, itt nem mikrózunk kukoricát, ha anélkül is el tudjuk készíteni. Semmi más nem kell hozzá, csak pattogatni való kukorica, zsiradék és só. Meg persze fűszerek… ha már az alap kukoricát el tudjuk készíteni, akkor azt lehet rászórni, amit csak szeretnénk. Én például nagyon szeretem indiai fűszerkeverékkel meghinteni.

 

Házi Popcorn

Hozzávalók: 

  • pattogatni való kukorica
  • olívaolaj, tisztított vaj (sima vaj nem jó, mert könnyen megég)
  • ízlés szerint fűszerek

Elkészítése: 

Egy kb 5 literes lábasba öntsünk 2-3 evőkanál olíva olajat, szórjuk bele három marék pattogatni való kukoricát. Fedjük le a lábast fedővel, állítsuk a főzőlapot közepes hőfokra (nálam a maximum hőfok 9, és én 6-7-os fokozaton készítem, indukciós lapunk van)  és várjunk 2-3 percet. A kukorica elkezd pattogni. Ekkor picit vegyük le a hőfokot (7-ről leveszem 6-ra) és addig hagyjuk így, amíg folyamatos pattogást hallunk. Ha megszűnik a pattogás, kész a kukorica. Ízlés szerint sózzuk, szórjunk rá fűszereket, így több féle különböző fűszerezésű popcorn-t kaphatunk. (indiai curry, piros paprika, fahéj stb)

Ha pedig nem tudjátok mit nézzetek meg hozzá, ajánlok néhány vidám filmet, amit én rongyosra tudnék nézni: 

Marigold hotel és Keleti nyugalom – a Második Marigold hotel   – mindkét film zseniális, elrejtett mondanivalóval, abszolút előkelő helyen szerepel nálam a kedvenc filmek listán

Szerelmünk lapjai – meg kell nézni! ennyi! 9,4 pontos értékelés, a mai elképesztően vegyes film felhozatalban nagyon ritkán van ilyen jó film

Csillagainkban a hiba -popcorn mellé százas zsepi is kell, de csodálatos film,  szerelemről, kitartásról, életről, halálról

Ízek, imák, szerelmek, annak ellenére, hogy tudom, már lerágott csont, sokakat kiráz tőle a hideg, mégis én imádom. Ha nem csak a rózsaszín ködre figyelünk,mély tanulságokat lehet levonni belőle.

Holiday – romantikus vígjáték- semmi mélység, de  mégis ki lehet belőle bozoni egy-két hasznos gondolatot, mindemellett kellemes könnyű esti szórakozás .

Kellékfeleséget egyszerűen imádom! Úgy, ahogy van! Ha csak nevetni szeretnék, és lelazítani, akkor ezt bármikor meg tudnám nézni.

 

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .