Hagyomány és Evolúció, SVÉT és Bocuse d'Or
A hétvégén zajlott a Hagyomány és Evolúció verseny döntője. Ez egy fontos és tekintélyes verseny, hisz az első hat helyezett mehet márciusban a hazai Bocuse d’Or selejtezőjére, aki pedig ott első lesz, képviselheti hazánkat májusban az európai selejtezőn, Stockholmban.
Már az elődöntők során láttam, hogy több vidéki étterem séfje is indult a versenyen, a döntőbe ketten be is kerültek. Ez nagyon nagy szó, mivel azt jelenti, hogy nem csak Budapest központú fejlődésről van szó, hanem a vidéki éttermek terén is tapasztalható változás. Ezt hivatott bemutatni a Rosinante Fogadó által létrehozott Stílusos Vidéki Éttermiség rendezvény is, de az, hogy ezen a versenyen vidéki étterem séfjei is indultak és szép helyezéseket értek el bizonyítja a fejlődést.
Íme a döntőn kialakult sorrend:
1. Molnár Gábor Geisel’s Vinothek (München)
2. Horváth Szilveszter La Maréda (Győr)
3. Szűcs Zoltán Salon
4. Daniel O’Shea Alabárdos (Budavár)
5. Győrffy Árpád Arany Kaviár
6. Méri Dezső Salon
7. Galgóczi Gábor Aszú
Megosztott 8. hely (ábécé sorrendben):
Abrudán Zsolt New York Kávéház
Barhó Szabolcs Borkonyha
Császár András Onyx
Garai Ádám Mák Bisztró
Haraszti Zsolt Aszú
Puskás Csaba Borkonyha
Volenter István Walter
A poszt végére pedig két videó, az egyik a Stílusos Vidéki Éttermiségről szól, a másik pedig az idei Bocuse versenyről készült film trailere.
Stílusos Vidéki Éttermiség 4.0 from E-motion Pictures on Vimeo.
Bocuse d’Or 2013 – Gulyással, lángossal, bűvöskockával… // trailer from E-motion Pictures on Vimeo.