Gyors fánk – 30 perc és kész

Print this pageShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestGoogle+

Amikor farsangi időszak van többször is előkerül a hagyományos fánk. Idén azonban kivételes év volt, egyszer sem sütöttem. Eljött azonban a sulis farsang, ahova nem lehet fánk nélkül menni, így kellett valami gyors fánk megoldást találnom, úgy, hogy mindenki jól járjon. Tami is, hogy legyen mit bevinni a suliba és én is, hogy ne kelljen négykor kellnem a friss fánk kedvéért. 

Ezen motivációtól vezérelve botlottam bele az alábbi receptbe egy blogon. Kicsit alakítgattam rajta és elkészült az én gyors fánk változatom. Tényleg isteni! És tényleg elkészül fél óra alatt….Elképesztő! 🙂 


Gyors fánk 


Hozzávalók kb 25 db gyors fánkhoz:

  • 500g liszt
  • 3 tojás
  • 100g cukor
  • 300g joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 3 evőkanál barna rum
  • 2 csomag sütőport
  • 1 liter olaj a sütéshez
  • porcukor vagy lekvár a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Minden hozzávalót beleteszünk egy keverőtálba és robotgéppel jól összekeverjük. Egy nyúlós tésztát kapunk.
  2. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk és két evőkanál segítségével kanálnyi gombócokat kanalazunk a forró olajba. 3-5 percig sütjük közepes hőfokon a fánkokat. Az idő leteltével egy fánkot kiveszünk, kettévágjuk és ha a közepe átsült kivesszük a többit.
  3. Addig ismételjük ezt, amíg az össze tészta el nem fogy.
  4. Langyosan a legjobb, de kihűlt állapotban is nagyon finom!

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról, illetve a csak felíratkozókank járó infókról, akkor csatlakozz, nem fogod megbánni 🙂
Print this pageShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestGoogle+

Szóljon hozzá!