kicsi-8416
kicsi-8411

A gyömbér és az ázsiai citromfű jól passzol mindenféle halhoz és tenger gyümölcseihez. Kókusztejjel főzve isteni curry-ket vagy épp leveseket lehet készíteni rákból, lazacból, tintahalból, bébi polipból, sőt akár kagylóból is. Érdemes kísérletezni, mert ha megszeretjük ezeket az alapanyagokat, akkor ez a távol-keleti ázsiai ízvilág új dimenziókba vihet minket a konyhában.

CITROMFÜVES GYÖMBÉRES RÁKLEVES

Hozzávalók 4 személy részére: 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál ázsiai citromfű
  • fél teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 50 dkg pucolt garnéla rák
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 dl kókusztej
  • 2 liter víz
  • 1 lime leve

 

Elkészítése: 

  1. A répát, a petrezselyemgyökeret, a burgonyát megpucoljuk és 1cm-es darabokra vágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és a citromfűvel együtt apróra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a hagyás keverékhez a gyömbért és a kókuszzsíron alacsony hőfokon megpároljuk.
  4. Hozzáadjuk a kurkumát és a pucolt rákokat, majd a zöldségeket.
  5. Felöntjük vízzel, megsózzuk és 20-30 percig főzzük alacsony hőfokon, fedő alatt.
  6. Miután megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a kókusztejet és további 5 percig főzzük.
  7. Tálalás előtt belenyomjuk a lime levét a levesbe.

Tipp:

  • rák helyett használhatunk tintahalat, bébi polipot, vagy akár darabolt lazacot, tőkehalat, tonhalat is
  • a leves tetejére szórhatunk apróra vágott koriandert is
  • a gyömbért, citromfüvet kiválthatjuk ázsiai sárga vagy zöld curry pasztával is

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :