Guinness-es csokikrém
A barna sör és a csoki tökéletes harmóniában van egymással. Nem én találtam fel a spanyol viaszt, több helyen is szerepel már együtt a szuper páros, én csak új formába öntöttem, átalakítottam kicsit az eddig általam ismert változatokat. Igazi férfias pohárkrém, szerintem abszolút nyerő lehet, ha egyik este el akarjuk csábítani a kedvesünket.
Tegnapi posztomban jeleztem, hogy új kategóriákat tervezek. Íme az első ide illő recept, Édes Csütörtök lévén, egy desszert, amit még a 2012-es Dining Guide Street Food Shown készítettem el. Akkor és ott meg is lehetett kóstolni.
Kedves Olvasók! Van köztetek esetleg valaki, aki akkor kóstolta? 🙂 kommentben vele, milyen volt! Köszönöm!
A recept előtt megosztok Veletek néhány előkészületről készült képet, annyira jó emlékeket idéz elő bennem ez az egész.
Guinness-es pohárkrém
Hozzávalók (5 db 100 ml-s adaghoz):
- 150 ml Guinness
- 250 g mascarpone (100g ch tartalma 2g)
- 100 g étcsokoládé (100g ch tartalma kb 44 g)
- 10 gerezd dió
- 5 db teljes kiőrlésű babapiskóta, kb 80 g (100 g ch tartalma kb 70g)
- 25 szem aszalt meggy, kb 50 g (100g ch tartalma kb 74g)
- tejszínhab
Elkészítés:
A mascarponét és Guinness-t keverjük össze. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett és adjuk a mascarponés krémhez. A diót enyhén törjük össze és pirítsuk meg.
Tálalás: a krémből tegyünk egy keveset a poharak aljába, erre tördeljük a babapiskótákat, rászórjuk az aszalt meggyet, majd öntsünk rá még egy kis krémet. A tetejét szórjuk meg összetört dióval. Ha elkészültek a poharak, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben megdermedni. Közvetlenül fogyasztás előtt a pohárkrémek tetejére nyomjunk tejszínhabot.
1 db 100ml-s adag ch tartalma kb 28g
Kriszti!! Én akkor és ort ezt az isteni pohárkrémet kóstoltam! 😀
Tényleg? De szuper! akkor még nem ismertük egymást személyesen, nem?