Hedonista nyár, avagy a grillezett pillecukor titka

Ha igazán hedonista nyárra vágysz, akkor a grillezett pillecukrot nem hagyhatod ki! Igen, tudom. Nem egészséges. Igen, tudom…ne is mond… de esküszöm a legjobb grillen sült desszert, amit valaha ettem. Tömör gyönyör. Megértem, ha nem mindenkinek, de én nem tudok neki ellenállni, egyszer egy évben. Bocsánat, kétszer, a poszt végén meg is mondom, miért kétszer. 

A pillecukor grillezve maga a mennyország. Belül puha, krémes, kívül roppanós, füstös, karamellizált…már a fogyasztás lehetséges módja is kifejezi, milyen is ez a desszert valójában. Hajrá, irány a bolt!

Maga a pillecukor grillezése nem egyszerű művelet, igényel egy kis körültekintést és gyorsaságot. A pillecukor ugyanis nagyon gyorsan megolvad és ilyenkor csúszik, nyúlik, mindent csinál, éppen ezért nem egyszerű a pálcikán, nyárson tartani. forró, így enni sem könnyű azonnal, kell egy kis bűvészkedés és kézügyesség mire elfogyasztjuk az egészet.


Na de nézzük, hogy lehet JÓL pillecukrot grillezni? 


  • NYÁRS kérdése: a legjobb egy fa nyársra felhúzni a pillecukrot, mert a fém nyárs könnyen átforrósodik és megégetheti a kezünket és a nyelvünket.
  • TŰZ: a pillecukrot parázson kell sütni, vagy nyílt láng mellett, de semmiképpen sem benne,  szép lassan, óvatosan forgatva. Akkor jó, ha a külső kéreg szép barna, karamellizált kérget kapott.
  • FOGYASZTÁS: miután elkészült a sült pillecukor fogyaszthatod közvetlenül a nyársról is (vigyázz a szádra, meg ne égesd!) vagy két keksz közé is helyezheted.

Végezetül pedig, hogy miért kétszer fogyasztom egy évben? Egyszer nyáron és egyszer Szilveszterkor. Fantasztikus érzés a hidegben tüzet gyújtani, körbeállni, és nyársra húzott pillecukrot sütögetni, majszolgatni, esetleg forró rumos kakaóba rakni.

Ha szeretnél kreatívan főzni, érzésből, akkor nézz meg az alap főzőtanfolyamom, a reggeli főzőtanfolyamom vagy iratkozz fel a heti levelemre.  Facebookon és Instagramon is várlak szeretettel.