Fűszeres potato bravas – a legjobb spanyol tapas
Szerettek utazni? Én imádok! Ennek köszönhetően fedeztem fel a legjobb spanyol tapast, a potato bravas-t!
Amikor utazunk szeretem felfedezni a világ legkülönbözőbb városainak jellegzetességeit, a nem turista látványosságait, ahogy élnek és étkeznek az emberek. Engem nem a múzeumok érdekelnek, hanem az életük, az ételük, a történetük. Barcelona az egyik legkedvesebb városom, amikor ott jártunk teljesen magával ragadott a hangulata és a tapasok sokszínűsége, a város nyüzsgése, de mégis emberi léptéke.
A tapas a spanyolok egyik jellegzetes étele, kisebb falatkák, melyet bárokban alkoholok mellé szolgálnak fel. Minden lehet tapas, amit kis adagokra lehet osztani és úgy szervírozni.
Barcelonában az egyik legjobb élményünk volt a kis borbárokban borozgatni, mellé pedig isteni de végtelenül egyszerű tapasokat falatozni.
Az egyik legfinomabb a potato bravas volt. Ez nem más, mint sült krumpli fűszeres paradicsom szósszal. Csuda egyszerű, gyors, mégis ízélmény a fűszereknek köszönhetően. Több helyen is kóstoltuk és a legtöbb bárban a paradicsom alig volt fűszeres. A kedvencünk azonban, amit a Boqueria piac mellett van egy kis bárban kaptunk, annál inkább. A titok a séf elmondása alapján az, hogy a paradicsomba nem csak fokhagyma kerül, hanem hagyma, római kömény, citromhéj, és balzsamecet is. Jól összefőzik, majd összeturmixolják, hogy homogén krém legyen az egész. Mennyei. Ahogy a frissen sült krumplit átjárja a fűszeres szósz és válik eggyé a szánkban… hmmm… ha rágondolok is megéhezem. 🙂
Az alábbi receptet mi magunk is elkészíthetjük és egy jó pohár mellett otthonunkba hozhatjuk Barcelonát.
Potato Bravas – sült burgonya fűszeres paradicsomszósszal
Hozzávalók:
- 1 kg kis méretű burgonya
- 5-6 paradicsom, vagy 1 konzerv paradicsom
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshgyma
- 1 teáskanál balzsamecet
- só, bors, chili
- olívaolaj
- majonéz
- fokhagyma
Elkészítése:
A krumplikat megmossuk, hájastól feldaraboljuk vagy ha a mérete kicsi, akkor egészben hagyjuk. Olívaolajjal megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A paradicsomot, a fokhagymát, a vöröshagymát, a római köményt, a balzsamecetet sóval, borssal chilivel összeturmixoljuk, összefőzzük, hogy egy sűrű krémet kapjunk. A majonézt ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával összekeverünk, és enyhén megsózunk. A sült krumplit a paradicsomos krémmel és a majonézzel tálaljuk.
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne. Megköszönöm, ha a “fűszeres spanyol tapas – potato bravas ” szókapcsolatot is használod.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA ÉRTESÜLNÉL AZ ÚJDONSÁGOKRÓL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz, akik idő előtt megkapnak minden infót egy hamarosan induló programról