Fenyőmagos csokis süti

Már csak pár nap és Karácsony! Ilyenkor már lázas előkészületek zajlanak nálam. Nagyjából 2-3 héttel Karácsony előtt kitalálom mi lesz a menü és hogy fogom megszervezni a főzést. Pár nappal az ünnep előtt elkezdem apránként a munkát. Igyekszem úgy alakítani a menüt, hogy könnyen elkészíthető ételeket készítsek és többségét elő tudjam készíteni egy-két nappal hamarabb. A december 24. már csak a családé és a pihenésé.  

Ez a süti is ilyen. Előző nap elkészíted és másnap már csak a családra kell koncentrálnod! Jól hangzik, nem?

Nagyon tetszik még benne az egyszerűségen kívül, hogy a fenyőmagnak köszönhetően, különleges élményben van részünk. A magok picit megpirulva elképesztően finom ízt adnak a csokis sütivel együtt. Jujj, de megkívántam, meg is kellene sütnöm…


Fenyőmagos csokoládés süti


Hozzávalók:

  • 60 g tejcsokoládé
  • 60 g magas kakaótartalmú étcsokoládé (70%)
  • 125 g fehér liszt
  • 40 g fenyőmag
  • 3 tojás
  • 350 ml teljes tej
  • 20 g puha vaj

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy 25x20cm-es tepsit kivajazunk és belisztezünk.
  3. A két féle csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal, majd egy keverőtálba töltjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a tejet és a fenyőmag felét.
  5. Habverővel homogén masszává keverjük és a kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük.
  6. A tetejét megszórjuk  a maradék fenyőmaggal és az előmelegített sütőben készre sütjük 20-30 perc alatt.
  7. Ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Akkor jó, ha a közepe már pont nem remeg, de még nem teljesen kemény.
  8. Hagyjuk kihűlni, szeletelve tálaljuk.

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .