Élvezd az előkészületet! – stresszmentes ünnepvárás

Hogy álltok az ajándék vásárlással? Én azt javaslom ne vigyétek túlzásba a dolgot, sok szuper webáruház van, ahonnan lehet rendelni és nem kell stresszelni a tömeg miatt, ráadásul több idő marad a gyerekekre, magunkra, a társunkra, a lakásra, egyszóval több idő marad megélni az ünnepet.

 

Megélni az ünnepeket pedig nagyon fontos, igaz manapság egyre kevesebb lehetőség van erre. Sokat dolgozunk, mindig rohanunk, beteg a gyerek, ide kell menni, oda kell menni, ráadásul mindenhol tömeg van, stresszelnek az emberek, ezért türelmetlenek másokkal. Ennek nem kellene így lennie.

Csak nagy levegőt kell venni és összeírni mit kell elvégeznünk, beszereznünk, majd mellé odafirkanthatjuk, hogy tudnánk az adott feladatot a legegyszerűbben megoldani, milyen alternatív lehetőség van rá.

Mondok néhány példát: 

1. Bevásárlás

Alapvetően nem vagyok híve a Tesconak, de a házhoz szállítás be kell valljam egy nagyon jó ötlet részükről. Kiválasztod az időpontot, amikor meg szeretnéd kapni az árut , kiválogatod mit is akarsz beszerezni és vársz türelmesen. Közben süthetsz egy kis mézeskalácsot, bejglit, vagy akármi mást. Az internet tele van online bio boltokkal, sőt még ázsiai alapanyagokat is lehet online rendelni.

A másik módszer, ami kicsit több energiát igényel, de nekem mindig beválik, én ezt nem csak ünnepek előtt gyakorlom, hanem ha tehetem minden héten. Menjünk oda nyitásra a bolthoz mondjuk egy szombati napon és listával a kezünkben vásároljunk be egy hétre előre. Az árukészlet reggel a legszebb és rajtunk kívül alig lesznek az áruházban. Kell ennél több? Igaz fel kell kelni érte korán, de cserébe láthatjuk a családunk boldog pillantásait, amikor friss reggelit tehetünk nekik szombat reggel az asztalra. Ráadásul nem megy el vele a fél nap, nincsenek bosszankodó vevők, tolongás, sorban állás.

2. Rezsibefizetés

Csekken fizetitek be a rezsit vagy számláról online? Ha még az előbbi, akkor gyorsan váltsatok át, rengeteg idő megspórolható!

3. Ajándék beszerzés

Ha már meg van a lista kinek mit szeretnél adni nézz körül mit tudsz megrendelni online. Könyveket, játékot, ékszereket … szinte már mindent be tudunk szerezni az internet segítségével.

Néhány ötlet webáruházra: 

  • Meska  – tele van kézműves dologgal, biztosan soke gyedi dolgot találsz
  • Móra Kiadó webáruháza – nagyon sok gyerek könyv van, foglalkoztató füzetek, matricás füzetek
  • Otthon Édes vadiúj webáruháza
  • Háda webshop – mert már nekik is van, sokszor lehet jó gyerekruhákat kifogni. az újrahasznosítás jegyében nyugodtan vegyünk használt gyerekruhát, sok terméken észre sem lehet venni, hogy egy gyerek már használta.
  • Hazai Design – magyar designerek munkáit sorakozatja fel, isteni jó!
  • Karcsi papírboltja – dekorációk, papír dolgok boltja
  • Gasztroshop – na és persze a gazstro vonal!

4. Takarítás

Ki mondta hogy mindent egyedül kell elvégezned? Írd össze ideális esetben mit kellene elvégezni Karácsonyig. Jelöld A-val, amit biztosan meg kell csinálni, amit nem lehet kihagyni. A lista maradékát akár ki is húzhatod… adj magadnak rugalmasságot, ha belefér, belefér, ha nem, akkor fogadd el. Az „A” kategóriás feladatoknál vizsgáld meg, hogy mennyi időt vesz igénybe, milyen részfeladatokra bontható, majd oszd el a feladatokat annyi részre, ahány nap van Karácsonyig, vagy addig, amikorra végezni szeretnél vele. A részfeladatoknál nézd meg mit kell biztosan neked megcsinálni, mi az amit a család férfi tagja is meg tud, vagy mi az, amibe a gyerekek is bevonhatóak. A legjobb az lenne, ha minden nap maximum fél órát a feladatok elvégzésére szánnátok, családi időtöltés jegyében, Jézuska várás előkészület címén. Hidd el a gyerkőcök imádni fogják, hogy hozzájárulhatnak a készülődéshez, minden csak csomagolás kérdése. Gondolok itt ilyenekre, hogy” gyorsan kérlek segíts ebben … pár perc az egész, én addig megcsinálom ezt…. Apa pedig azt….közben meg hallgathatunk zenét…. ”  Bejön, nem jön be, de legalább egy próbát megér.

A Karácsony várás egy nagyon jó dolog, romantikus, hangulatos, igazi idilli lehet, ha nem hagyjuk, hogy a rohanó élet megakadályozza és elrontsa ezt. Hajrá!

 

A blog alján megjegyzésbe pedig a saját tapasztalatitokat is szívesen várom, segítsünk egymásnak, hogy minden olvasónak kellemes készülődéssel teljenek a napjai! 

 

 

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .