Cukkini spagetti pesztóval, paradicsommal
Megjelent a Nők Lapja júniusi száma, amibe két anyagot is készítettem. A szokásos heti menü rovatot és 4 db zöldségtésztás ételt. Most ez utóbbiból mutatom meg a kedvencemet, a cukkinis spagettit pesztóval és paradicsommal.
Pesztós cukkini spagetti koktélparadicsommal
Hozzávalók 4 személy részére:
- 70 dkg cukkini (2 nagy darab)
- 8-10 szál bazsalikom
- 2 evőkanál napraforgómag/fenyőmag
- 5 dkg parmezán sajt (elhagyható, ha tejmentesen szeretnénk elkészíteni)
- 2 dl olívaolaj
- só
- 30 dkg koktélparadicsom
Elkészítése:
- A bazsalikom leveleket egy robotgépbe tesszük, hozzáöntjük az olajat, a parmezánt, a napraforgómagot / fenyőmagot és az egészet pépesre keverjük.
- A paradicsomokat kettévágjuk.
- A cukkinit megmossuk, megtöröljük és a két végét levágjuk.
- Hámozóval hosszában 2 mm vastag szeletekre, majd éles késsel 2 mm csíkokra vágjuk. Használhatunk spirálozót is, amivel tökéletes spagettit tudunk alkotni.
- Egy nagy lábasban enyhén sós vizet forralunk. Amikor a víz felforrt belehelyezzük a cukkinit és két percig főzzük.
- Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és a pesztóval, illetve a kettévágott paradicsomokkal tálaljuk.