Cukkini spagetti pesztóval, paradicsommal

 

Megjelent a Nők Lapja júniusi száma, amibe két anyagot is készítettem. A szokásos heti menü rovatot és 4 db zöldségtésztás ételt. Most ez utóbbiból mutatom meg a kedvencemet, a cukkinis spagettit pesztóval és paradicsommal. 


Pesztós cukkini spagetti koktélparadicsommal 


Hozzávalók 4 személy részére: 

  • 70 dkg cukkini (2 nagy darab)
  • 8-10 szál bazsalikom
  • 2 evőkanál napraforgómag/fenyőmag
  • 5 dkg parmezán sajt (elhagyható, ha tejmentesen szeretnénk elkészíteni)
  • 2 dl olívaolaj
  • 30 dkg koktélparadicsom

Elkészítése:

  1. A bazsalikom leveleket egy robotgépbe tesszük, hozzáöntjük az olajat, a parmezánt, a napraforgómagot / fenyőmagot és az egészet pépesre keverjük.
  2. A paradicsomokat kettévágjuk.
  3. A cukkinit megmossuk, megtöröljük és a két végét levágjuk.
  4. Hámozóval hosszában 2 mm vastag szeletekre, majd éles késsel 2 mm csíkokra vágjuk.  Használhatunk spirálozót is, amivel tökéletes spagettit tudunk alkotni.
  5. Egy nagy lábasban enyhén sós vizet forralunk. Amikor a víz felforrt belehelyezzük a cukkinit és két percig főzzük.
  6. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és a pesztóval, illetve a kettévágott paradicsomokkal tálaljuk.