Csokoládés chilis marhapörkölt

 

Szereted a csokit? Én imádom! Leginkább az étcsokikkal vagyok jó barátságban és az utóbbi pár évben a 100%-os csokikat is megkedveltem. Tömör kakaóbomba, van akinek bejön, van akinek nem. Ez utóbbi tábornak inkább a 70% körüli étcsokikat ajánlom. De azon kívül, hogy a kávé mellé elmajszolunk egy-két kockával, vajon mire használható még a konyhában? Pl felhasználhatjuk ehhez a csokoládés marhapörkölthöz. 

Mindig azt mondom, ha a kamra tartalmáról kérdeznek az Olvasók, hogy a magas kakaótartalmú (min70% ) étcsokoládé “must have” (kell) kategória. Ennek oka, hogy a benne lévő ízek miatt széleskörűen lehet alkalmazni a főzés során. Sok ételt fel lehet dobni vele, csak ismerni kell az alapanyagot és a használatát, illetve a párosítását más alapanyagokkal.

Egyik példa erre ez a marhapörkölt, ami a vörösboron kívül étcsokoládét is tartalmaz, ezáltal még karakteresebb íze lesz az ételnek.


Csokoládés marhapörkölt


Hozzávalók 4 -6 főre:

  • 1000 g marhahús, pörköltnek való
  • 2 nagy fej vörös hagyma
  • só, chili
  • 20 g étcsokoládé
  • 500-700 ml vörös bor
  • olívaolaj

Elkészítése:

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott marhát és enyhén azt is megpirítjuk.
  3. Felöntjük a vörös borral, úgy, hogy éppen ellepje a húst.
  4. Hozzáadjuk a sót, a chili paprikát (ez utóbbit ízlés szerint) és főzzük a húst addig, amíg megpuhul.
  5. Ha nagyon elpárologna a szaft adjunk hozzá még egy kis bort és ha szükséges sózzuk ízlés szerint.
  6. Amikor már megpuhult a hús, sűrű a szaft, hozzáadjuk a csokit, majd hagyjuk felolvadni. Ezt követően tálalhatjuk.
  7. Ideális köret a lepénykenyér, vagy sima friss fehér kenyér.

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on , fent a cím alatt található ikonokkal.
  • Ha a  blogodon osztanád meg a receptet, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy  a recept linkje  szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .