Csokoládés, diós guba
Karácsonykor gyakran előkerül a mákos guba, mint kötelező elem az ünnepi ebédben vagy vacsorában. Mivel szeretek újat belevinni a hagyományos dolgokba is, ezért nálam néha a menüben előkerül ez a diós, csokis guba is. Mondhatom van olyan finom, mint a mákos párja.
A dió-étcsokoládé kombó egy igazán nyerő páros, elképesztően összeillenek, így ebben a desszertben sem okoznak csalódást. Érdemes kipróbálni. Persze nemcsak Karácsonykor, bármikor, amikor, akár már holnap is 🙂 !
Csokoládés, diós, mandulás guba
Hozzávalók:
- 6 száraz kifli
- 500 ml tej
- 1 rúd vanília
- 1 evőkanál cukor
- 200 g étcsokoládé
- 150 g dió
- fahéj
- szeletelt mandula
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy 20×25 cm-es tepsit kikenünk vajjal.
- A tejet felforraljuk, a vanília rudat kettévágjuk, a magjait kiszedjük és a forró tejbe kaparjuk. Az üres rudat is a forró tejbe tesszük és hagyjuk benne állni 20 percig. Ez idő alatt a tej langyosra hűl.
- A kiflit felszeleteljük 1cm-es darabokra és a langyos tejbe mártjuk, majd a kivajazott tepsibe helyezzük, egymás mellé, majd egymás tetejére.
- A diót nagyobb darabokra törjük és a tejes kifli tetejére szórjuk.
- A csokit feldaraboljuk és guba tetejére szórjuk.
- A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük a gubát.
- Tálaláskor rászórjuk a reszelt narancshéjat és meghintjük fahéjjal és szeletelt mandulával.
- Melegen tálaljuk.
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz