Csokoládés, diós guba

Karácsonykor gyakran előkerül a mákos guba, mint kötelező elem az ünnepi ebédben vagy vacsorában. Mivel szeretek újat belevinni a hagyományos dolgokba is, ezért nálam néha a menüben előkerül ez a diós, csokis guba is. Mondhatom van olyan finom, mint a mákos párja.

A dió-étcsokoládé kombó egy igazán nyerő páros, elképesztően összeillenek, így ebben a desszertben sem okoznak csalódást. Érdemes kipróbálni. Persze nemcsak Karácsonykor, bármikor, amikor, akár már holnap is 🙂 !

 


 Csokoládés, diós, mandulás guba


Hozzávalók:

  • 6 száraz kifli
  • 500 ml tej
  • 1 rúd vanília
  • 1 evőkanál cukor
  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g dió
  • fahéj
  • szeletelt mandula
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy 20×25 cm-es tepsit kikenünk vajjal.
  3. A tejet felforraljuk, a vanília rudat kettévágjuk, a magjait kiszedjük és a forró tejbe kaparjuk. Az üres rudat is a forró tejbe tesszük és hagyjuk benne állni 20 percig. Ez idő alatt a tej langyosra hűl.
  4. A kiflit felszeleteljük 1cm-es  darabokra és a langyos tejbe mártjuk, majd  a kivajazott tepsibe helyezzük, egymás mellé, majd egymás tetejére.
  5. A diót nagyobb darabokra törjük és a tejes kifli tetejére szórjuk.
  6. A csokit feldaraboljuk és guba tetejére szórjuk.
  7. A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük a gubát.
  8. Tálaláskor rászórjuk a reszelt narancshéjat és  meghintjük fahéjjal és szeletelt mandulával.
  9. Melegen tálaljuk.

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .