Csíkos, házi mogyorókrém, mandulakrém
Szeretitek a Nutellát? És a csíkos fehér-barna rétegzett mogyorókrémnek nevezett krémet? Isteni, igaz? Nos van egy rossz hírem: a bolti változatok tele vannak mindenféle bele nem való adalékkal és pálmaolajjal, amiről tudható, hogy a környezetvédők nem igazán kedvelik, okkal (ez is megér egy külön posztot, egyszer ráveszem magam és írok róla). De minden rossz hír mellé társul egy jó is! Ezt a krémet otthon is el tudjátok készíteni, nem kell más eszköz hozzá csak egy jó kis aprító.
Hogy milyen a jó aprító? Márkától függetlenül?
- ne legyen minden alkatrésze műanyag... , főleg az, ahol csatlakozik a főgéphez
- jó motor legyen benne
- ne "no name" márka legyen
- és itt is igaz, ami általában mindenben: olcsó húsnak híg a leve... nem mindig a legolcsóbb a legjobb
- viszont fordítva is igaz lehet - nem mindig a legdrágább a legjobb
- Milyen gyakran használnád?
- Mire használnád?
- Mekkora mennyiséget dolgoznál fel vele?
- Rövid ideig használnád egy munkavégzés során vagy akár percekig is fog járni a motor?
Csíkos mandula-és mogyorókrém
Hozzávalók a mogyorókrémhez:
- 200 g mogyoró
- 200 g étcsokoládé (75%, kb 45-50g ch / 100g)
- 100 g vaj - kókuszzsírral helyettesíthető
- 100 ml tej (100ml = 5,3g ch) - kókuszkrémmel helyettesíthető, ha nem gond, hogy enyhén kókuszos lesz az íz
Elkészítése:
- A mogyorót lisztszerűvé őröljük.
- A csokit felmelegítjük, a tejet felforraljuk, a vajat megolvasztjuk.
- Az egészet a mogyoróhoz keverjük, aprítóban még egyszer átdolgozzuk.
Hozzávalók a mandulakrémhez:
- 200 g mandula
- 200 g fehér csokoládé
- 100 g vaj
- 1 rúd vanília magja
- 100 ml tej
Elkészítése:
- A mandulát megőröljük.
- A csokit felolvasztjuk, a tejet felforraljuk, a vajat megolvasztjuk.
- Az egészet összekeverjük, hozzá adjuk a vanília magokat és az aprítóban még egyszer átdolgozzuk.
Egy üvegbe mogyorókrémet, majd mandulakrémet halmozunk, ismét mogyorót, ismét mandulát.... szép csíkos üveget kapunk.
ÉS MOST NÉZZÜK MIT ADHATUNK A KRÉMHEZ:
- rumot
- fahéjat
- narancshéjat
- narancsaromát (Leckernek finom természetes narancsolaja van)
- dióolajat
- mákolajat
- rumot
- tonkababot
- vaníliát
- keverhetjük is a magokat (kesu+mandula, mogyoró+kókusz, mandula+szezám, mák+mogyoró....)
- és még sorolhatnám... számtalan variáció létezik.
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on , fent a cím alatt található ikonokkal.
- Ha a blogodon osztanád meg a receptet, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy a recept linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
[/vc_message][/vc_column][/vc_row]
[…] MOGYORÓKRÉM receptet ITT találtok! […]