Csajszombat – mert egy kis kényeztetés minden nőnek kell!

Fotó: Csajszombat Facebook oldal

 

A hétköznapi rohanás mellett egy nő életében sokszor a hétvégék is munkásan telnek. Egy kis mosás, főzés, vasalás, takarítás, gyereknevelés, családi programok. Sokszor azon kapom magam, hogy eltelt egy hónap mindenféle minőségi énidő nélkül. Ha pedig úgy döntök valahogy kikapcsolódnék, akkor sem mindig van ötlet hogyan. Erre ad tökéletes megoldást a negyedévente megrendezésre kerülő Csajszombat, ami szinte egy egész negyedévre feltölthet inspirációval és energiával. 

 

Fotó: Csajszombat Facebook oldal

A programot 5 szuper csajszi hívta életre, akik korábban is rendszeresen töltöttek együtt minőségi csajos időt: 

Szauer Judit Gasztro Pr  – Judit igazi név a gasztronómiában, PR tevékenységével több gasztronómiai vállalkozásnak segít ismertséget szerezni a piacon. Nevéhez fűződik a Balatoni Gasztrotérkép, ami az egész évben nyitva tartó balatoni éttermeket és helyeket népszerűsíti.  Judit a Csajszombat eseményein hasznos tippeket ad ahhoz, hogyan lehet igazán szuper képeket készíteni a social média felületekre. Rengetegen kérdezik tőle nap, mint nap, hogy mi a titka a szépséges Instagram oldalának, ezeket árulja el egy-egy ilyen alkalom során.  (weboldal | Facebook | Instagram)

Bazsalikomos kert  – Kamocsay Beh Mariann a két kislánya mellett a Bazsalikomos kert tulajdonosa. A családi farmról származó organikus alapanyagokból készít bazsalikomos frissítő – és gyógyteákat, pestokat, lekvárokat és fűszer-keverékeket.  ( weboldal | Facebook | Instagram )

PandArte blog – Bánhidi Dóri már hat éve írja PandArte design blogját, mellette pedig rendszeresen szervez izgalmas kreatív workshopokat, ahol a résztvevők saját maguk is átélhetik, milyen érzés, ha valamit saját maguk készítenek el. (weboldal | Facebook | Instagram )

5 hozzávaló blog – Szabó Jucus gasztroblogjában egyszerű, 5 hozzávalóból készülő recepteket mutat be. A Csajszombat programjain mindig valami finomsággal készül.  (weboldal | Facebook | Instagram )

AppleHeart Photography – Vass Nóri  portréfotós, mindig megtalálja a nők legszebb arcát. Kedvességével a legbátortalanabb nőből is igazi modellt varázsol.  (weboldal | Facebook | Instagram )


Az 5 lány ezt a közös, csajos élményt szerette volna átadni másoknak,  ezért tartották meg az első Csajszombat eseményt 2017. tavaszán.  

A sikerre való tekintettel a rendezvényt nyáron majd ősszel is megrendezték. Az őszi program szinte egy nap alatt betelt, úgyhogy duplázni kellett. Ez igaz az idei első Csajszombatra is. A Január 27-28-án tartandó eseményen az első nap szinte azonnal teltházas lett.  A január 28-i napra még van néhány szabad hely.


Fotó: Csajszombat Facebook oldal

 

Az őszi Csajszombaton én is résztvettem és nagyon élveztem minden percét. Jucussal sütinyalókát készítettünk, Mariannal sóvirágot kevertünk, Dórival mutatós falitáblát festettünk, Judittal ételeket, virágokat, tányérokat fotóztunk, végül pedig Nóri csodás fotóival zártuk a napot. Azzal az érzéssel jöttem el a végén, hogy erre szükségem volt, jól esett kikapcsolódni, beszélgetni, nevetni, kiszabadulni a mókuskerékből és vidám, mosolygós, kedves emberekkel tölteni a fél napot.

 

Fotó: Csajszombat Facebook oldal

Az őszi program után ötletekről, a Csajszombatról, barátságról beszélgettünk:

Honnan jött az ötlet, inspiráció, hogy kialakítsátok a Csajszombat programsorozatot?   Ismertétek egymást a projekt előtt is vagy ennek kapcsán kerültetek kapcsolatba? 

Judit – A lányokat ismertem már külön-külön is, közös munkák kapcsán, tavalyelőtt decemberben pedig Jucus meghívott minket a szuper konyhájába egy reggelire, ott indult minden!

Jucus – Igen, egy reggelivel indult nálam az egész történet. Természetesen ismertük páran egymást közös munkák kapcsán, de először öten nálam ültünk le. Az a reggeli annyira jól sikerült, hogy többször is meg kellett ismételnünk, aztán valahogy úgy éreztük ennek kellene folytatás, és ezt a jó hangulatot át kellene adni másoknak is.


Mitől különleges és működőképes a Ti egységetek? Én azt látom, hogy nagy a harmónia abban, ahogy együtt dolgoztok. 

Jucus – Mindegyikünk különböző területen dolgozik, de valahogy ezek mégis kiegészítik egymást. Számomra ők mind követendő példák, abban, amit csinálnak, felnézek rájuk. A harmónián kívül én még a kölcsönös tiszteletet emelném még ki, ráadásul az elmúlt egy évben pedig ez az egész már egy jó barátsággá is alakult!

Judit – Abszolút nagy az összhang, mindenki nagyon jó abban, amit csinál, nyitottak, kreatívak és szuper jófejek a csajok!


Mi alapján alakítjátok ki a programokat az egyes alkalmakra?

Judit – Az egyes workshopok kapcsolódnak a mi szakterületeinkhez, igazítjuk egy picit az adott évszak hangulatához is, és igyekszünk mindig valami újdonságot is belevinni a programokba. A helyszínválasztásnál nagyon fontos, hogy tágas, fényes, kellemes térben legyünk (Nóri fotóihoz ez elengedhetetlen) és persze meglegyen a lányokban a “wow” érzés is 🙂


Fotó: Csajszombat Facebook oldal

Aki eljön a Csajszombatra több ajándékot is kap tőletek független vállalkozásoktól. Ezek mind extra értékek a vendégnek. Mi alapján válogatjátok össze ezeket a támogató partnereket? 

Judit – Csupa olyasmit válogatunk, aminek mi magunk is örülnénk, és a lányok akár később is hasznát vehetik ezeknek. Apró, de prémium ajándékok, kozmetikumok, kedvezménykártyák, ékszerek, dekor tárgyak, ehető ajándékok…


Mi az, amit egymástól tanultatok az elmúlt 3 alkalom szervezése során?

Jucus – Judittól összeszedettséget, ha egy kicsit kezdünk szétcsúszni, ő helyre tud rázni minket. Nóritól iszonyat profizmust, imádom a képeit, és mindenkinek megtalálja az előnyös fotóarcát! Marianntól lelkesedést, mert imádom, ahogy a workshopjain a fűszerekről tud mesélni. Dóritól pedig a bátorságot, én még mindig ámulattal figyelem, hogy a blogja (és most már az új márkája) a szenvedélye, és munkája is.

Mariann – Számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy a csapat tagja lehetek és szuper a kérdés, mert valóban sokat tanulok a lányoktól. Judit profizmusa ebben a projektben elengedhetetlen, ő az aki összefogja az eseményeinket, ismer mindenkit a szakmában és épp múltkor -egy másik közös projektünk kapcsán- mondtam neki, nem is értem hogy csinálhat ennyi mindent 100%-os erőbedobással egyszerre. Nórit nem csak azért imádom, mert nem ismer lehetetlent (a legutóbbi Csajszombaton például megállás nélkül csak fotózta a résztvevőket, szinte nem is láttuk őt az esemény alatt), hanem azért is, mert ő az első fotós, aki előtt meg tudtam nyílni, így a most készülő könyvemben is ő készíti rólam a portré képeket.  Bár én is sokat mozgok a konyhában, soha nem tanultam a főzést, így nagyon örülök, hogy a csapatban van Jucus, aki mindig meg tud lepni egy-egy olyan étel újdonsággal, amit otthon én is elkészítek. Mindig vidám és mosolygós és nagyon szeretem benne, hogy a workshopok alatt látom rajta mennyire élvezi, hogy taníthatja a résztvevőket.  Dóri mindig elképesztő DIY programokkal színesíti a Csajszombatot, és azt látom, hogy a foglalkozások alatt a résztvevők rá is nagyon kíváncsiak. Hihetetlen energikus és olyan kisugárzása van, hogy mindenki szívesen tölti az idejét vele. És ami a legjobb négyükben, hogy amellett, hogy felnézek rájuk a munkában mutatott szakértelmük, beletett energiájuk miatt, mindenkivel barátok is lettünk, megbeszéljük a személyes dolgainkat is.

Nóri – Azt hiszem én a csapat minden tagjától tudok tanulni. Dóritól a kitartást, a kitűzött célok megvalósításához szükséges határozottságot, belső nyugalmat. Jucustól a végtelen jókedvet, humort, alázatosságot, kedvességet. Judittól a profizmust, határozottságot, a gyors megoldó képességet, konfliktus kezelést, kommunikációt. Marianntól pedig azt a könnyedséget, amivel a problémásabb helyzeteken is simán felülkerekedik, lazaságot, őszinteséget, szókimondást

Dóri –  Azt tanultam a Csajszombattól, hogy mennyire erősek tudunk lenni mi öten. De tényleg! A ” girl power ” tényleg működik! Nagyon szépen kiegészítjük és építjük egymást, hiszen mindegyikünk más személyiség, és mindegyikünk más dologgal foglalkozik. Ezen kívül pedig például imádom ellesni én is a csajoktól azt, amiben igazán ügyesek, nagyon jó ötleteket kapok tőlük!

Judit – Mindegyikük egy igazi karakter, imádom őket! Viccesek, kreatívak, okosak és szuper anyukák, előttem nagyon jó példa, ahogyan össze tudják egyeztetni a családot és a munkát! Nóri kitartó és fáradhatatlan, Jucus elképesztően motivált és a csapat mókamestere, Dóri kreativitása határtalan, Mariann pedig egyszerűen lenyűgöző, ahogy felépítette magát!


Fotó: Csajszombat Facebook oldal

Mi az, amit adott Nektek az elmúlt három alkalom?

Judit – Nekem nagyon sok energiát ad a Csajszombat, ez egy igazi “lovebrand” amiben sok munka van, és az eredmény szemmel látható minden alkalommal, amikor a vendégek csillogó szemmel kérdezenek és figyelnek, sőt alig akarnak hazamenni a workshop végén. Nagyon jó érzés a sok pozitív visszajelzés, amit kapunk, ez mindnyájukat elképeszrően motivál!

Jucus – Nagyon jó látni, hogy mekkora élmény volt a résztvevőknek kiszakadni a hétköznapi mókuskerékből, és minden elvárás és nyomás nélkül csak jól érezni magukat. A legutóbbi alkalommal, mikor pop cakeket díszítettek nálam a csajok, mindenkiből előjött a gyermeki énje, és ráérősen, díszítettek, és nagy lelkesedéssel mutatták a végeredményt!

Dóri – Az elmúlt három alkalom során nagyon sok érdekes beszélgetésben volt részem, ahol izgalmas történeteket ismertem meg a résztvevők saját életéről. Arról, hogy mi érdekli őket, mibe fogtak bele, és hogy mik a céljaik. Van, akinek én tudtam tanácsot adni, és volt, hogy pont én kaptam segítséget, teljesen váratlanul. Szóval szuper energiák találkoznak egy Csajszombaton, amikből utána hetekig lehet töltekezni.

Mariann – A célunk, hogy egymást és egymás brandjeit erősítve közösen alkossunk, és kreatív élményeket adjunk másoknak is. Mindeközben mi is jól érezzük magunkat, mindenki kiteljesedhet a saját területén, mindezt tovább tudjuk adni a workshopjainkon résztvevőknek. Ennek köszönhetően engem és a Bazsalikomos kertet is többen megismerték, megismerik.

Nóri – Mivel a munkám során, az egyszemélyes vállalkozásomban teljes mértékben a magam ura vagyok, saját elképzeléseimet a saját ötleteim mentén valósítom meg, ezért nekem nagy feladat ötből egynek lenni, alkalmazkodni és kompromisszumokat hozni. Főleg olyankor, amikor valamiről nagyon konkrét elképzelésem van egy adott dologról. De nagyon élvezem ezt a fajta „belső munkát”, tanulást, ami révén újra és újra megtapasztalhatom, hogy igenis létezik olyan megoldás, ami mindenkinek jó, egyfajta „arany középút”, csak meg kell találni. És eddig még mindig sikerült 🙂 Az pedig kifejezetten jóleső érzés, hogy nem egyedül vagyok felelős mindenért, és, hogy ha én nem látom épp valamire a megoldást, biztosan lesz valaki a csajok közül aki megmenti a helyzetet.


A beszélgetés során kiderült, hogy minden lánynak a naptárában be van írva az idei  négy Csajszombat dátuma. Ugyan még a téli programot szervezik, de már nagy erőkkel ötletelnek a tavaszi eseményen is.

Az e hétvégi programra még van pár hely, de aki most nem tud eljutni az se csüggedjen, mert hamarosan itt a tavasz. Kövesse a Csajszombat oldalát és ott elsőként értesülhet a soron következő programról, amire látva a nagy érdeklődést érdemes lesz azonnal jelentkezni.