Kukoricakutya? Micsoda? Mutatom! Corn Dog
A napokban megjelent a Nők Lapja legfrissebb száma, ami megjelenéstől számítva egy hétig kapható az újságosoknál. Gyereknapi recepteket kellett bele készítenem, amiből megmutatnám az egyik kedvencemet.
CORN DOG
Hozzávalók 4 gyerek részére:
- 12-16 db kis méretű virsli ( kb 5-6cm)
- 1 tojás
- 20 dkg kukoricaliszt + 2 evőkanál a forgatáshoz
- 1,5 víz vagy tej
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál őrölt pirospaprika
- 20 dkg morzsolt csemege kukorica ( vagy 1 konzerv)
- 1 dl majonéz
- 1 dl natúr joghurt
- 1 csipet cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 teáskanál mustár
- 1 liter olaj a sütéshez
- 12 db húsnyárs fapálcika
Elkészítése:
- A kukoricát megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A joghurtot, a cukrot, a sót, a mustárt és a majonézt összekeverjük és összeforgatjuk a kukoricával. Tálalásig hűtőben tartjuk.
- A kukoricalisztet a tejjel, a tojással, a sóval, a pirospaprikával összekeverjük. Annyi folyadék kell bele, hogy egy sűrű tésztát kapjunk. Egy magas falú pohárba töltjük a masszát.
- Az olajat megy magasabb falú edényben felhevítjük. A virsliket felszúrjuk a pálcikákra, megforgatjuk a lisztben és belemártjuk egyesével a kukoricalisztes tésztába. Akkor jó a tészta, ha szépen ráragad a virslire. Ekkor a megmártott virslit a forró olajba helyezzük és 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A megsült bundázott virsliket kivesszük az olajból és a majonézes kukoricával melegen tálaljuk.