Kukoricakutya? Micsoda? Mutatom! Corn Dog

 

A napokban megjelent a Nők Lapja legfrissebb száma, ami megjelenéstől számítva egy hétig kapható az újságosoknál. Gyereknapi recepteket kellett bele készítenem, amiből megmutatnám az egyik kedvencemet. 


CORN DOG


Hozzávalók 4 gyerek részére:

  • 12-16 db kis méretű virsli ( kb 5-6cm)
  • 1 tojás
  • 20 dkg kukoricaliszt + 2 evőkanál a forgatáshoz
  • 1,5 víz vagy tej
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál őrölt pirospaprika
  • 20 dkg morzsolt csemege kukorica ( vagy 1 konzerv)
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 csipet cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 liter olaj a sütéshez
  • 12 db húsnyárs fapálcika

Elkészítése:

  1. A kukoricát megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A joghurtot, a cukrot, a sót, a mustárt és a majonézt összekeverjük és összeforgatjuk a kukoricával. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  2. A kukoricalisztet a tejjel, a tojással, a sóval, a pirospaprikával összekeverjük. Annyi folyadék kell bele, hogy egy sűrű tésztát kapjunk. Egy magas falú pohárba töltjük a masszát.
  3. Az olajat megy magasabb falú edényben felhevítjük. A virsliket felszúrjuk a pálcikákra, megforgatjuk a lisztben és belemártjuk egyesével a kukoricalisztes tésztába. Akkor jó a tészta, ha szépen ráragad a virslire. Ekkor a megmártott virslit a forró olajba helyezzük és 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.  A megsült bundázott virsliket kivesszük az olajból és a majonézes kukoricával melegen tálaljuk.