A churros egy spanyol fánk, mely Európán belül nem csak Spanyolországban, de Franciaországban és Portugáliában is divatos, a latin-amerikai konyha pedig nincs meg nélküle. Reggelire kávé mellé fogyasztják,  vagy forró csokiba mártogatják. Ahány ország, annyi recept, mindenkinek meg van a saját variációja.  Kubában gyümölcsökkel fogyasztják, az argentinok csokiba mártják, a mexikóiak pedig tejkaramellbe. Uruguay-ban pedig sós változat is kapható, sajttal van töltve.

Churros

Hozzávalók:
  • 600 ml víz
  • 2 teáskanál fahéj
  • ¼  teáskanál só
  • 90 g vaj
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 gr friss natúr (nem sós) sajt vagy túró
  • 2 tojás
  • 1000 ml olaj a sütéshez
  • a szóráshoz cukor és fahéj

 

Elkészítése:

  1. A vízben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fahéjat, a sót és felforraljuk. Levesszük a tűről és elkeverjük benne a lisztet, szép, homogén nyúlós tésztát kell kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
  2. Adjuk hozzá a tojásokat és a túrót és addig keverjük amíg összeáll a tészta.
  3. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben , a tésztát pedig helyezzük habzsákba és a végére tegyünk egy nagy kinyomó véget.
  4. A zsákból a forró olajba óvatosan nyomjuk bele a tésztát. Készíthetünk egyeneseket de akár klasszikus körbe-körbe formát is.
  5. Ha mindkét oldala szépen megsült vegyük kis és azonnal szórjuk meg fahájas cukorral. Legfinomabb forrón, melegen. Olvasztott csokit is adhatunk hozzá, de lekvárba mártogatva is isteni finom.

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .