Céklával savanyított főtt tojás

husvet-3162
husvet-3144

Ha  szeretnénk túllépni a hagyományos főtt tojás-sonka kombináción húsvétra,akkor ajánlom ezt a pácolt tojást, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Igazából semmi másra nincs hozzá szükség csak ecetes céklalére és főtt, hámozott tojásra. Na, meg pár órára. 

CÉKLÁVAL SAVANYÍTOTT FŐTT TOJÁS

Hozzávalók 4 személy részére: 

  • 8 db főtt tojás
  • 3 dl savanyú céklalé
  • 2 dl víz vagy füstölt sonkalé

Elkészítése: 

  1. A tojásokat megpucoljuk és egy lezárható tálba tesszük. .
  2. A sonkalevet/vizet összekeverjük a céklalével, majd ráöntjük a megpucolt tojásokra.
  3. Hűtőben 2-3 órán át pácoljuk.

Felhasználása:

  • sonkával tálalva
  • kenyérre, szendvicsre téve
  • salátára feltétként téve
husvet-3160
husvet-3163

Ha érdekel hogyan főzd meg a tojásokat, akkor EZEN a linken megtalálod a tojásfőzési kisokost, ahol részletesen leírok mindent a lágytojástól egészen a tökéletes főtt tojásig. 

tojásfőzési idők

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :