Céklával savanyított főtt tojás


Ha szeretnénk túllépni a hagyományos főtt tojás-sonka kombináción húsvétra,akkor ajánlom ezt a pácolt tojást, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Igazából semmi másra nincs hozzá szükség csak ecetes céklalére és főtt, hámozott tojásra. Na, meg pár órára.
CÉKLÁVAL SAVANYÍTOTT FŐTT TOJÁS
Hozzávalók 4 személy részére:
- 8 db főtt tojás
- 3 dl savanyú céklalé
- 2 dl víz vagy füstölt sonkalé
Elkészítése:
- A tojásokat megpucoljuk és egy lezárható tálba tesszük. .
- A sonkalevet/vizet összekeverjük a céklalével, majd ráöntjük a megpucolt tojásokra.
- Hűtőben 2-3 órán át pácoljuk.
Felhasználása:
- sonkával tálalva
- kenyérre, szendvicsre téve
- salátára feltétként téve


Ha érdekel hogyan főzd meg a tojásokat, akkor EZEN a linken megtalálod a tojásfőzési kisokost, ahol részletesen leírok mindent a lágytojástól egészen a tökéletes főtt tojásig.

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz