Citromos, gyömbéres rák „bloody mary”-vel

Mit szólnátok valamihez, ami koktél is, meg előétel is, gyors is, de extra is? Tipikus vendégváró falat. A blody mary van ötvözve egy finom párolt rákkal, jól behűtve az igazi. Ideális egy hosszú hétvégi grillezést megelőzően üdvözlő falatnak, vagy egy esti partihoz hangulatkeltés céljából.

 Bloody mary rákkal

Hozzávalók : 

  • 12 db garnéla rák megtisztítva (páncél és fej nélkül)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 lime leve
  • 3 db paradicsom
  • 2 evőkanál Worchester szósz
  • 2 evőkanál paradicsomlé (lédús paradicsom esetén elhagyható)
  • 1 evőkanál vodka
  • 1 citrom leve
  • só, bors

Elkészítése normál módon :

  1. 1. A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, majd bedörzsöljük vele a rákokat. Hagyjuk hűtőben állni egy órát.
  2. A paradicsomot nagyon kis kockákra vágjuk (minimum fél cm x fél cm), hozzáadjuk a Worchester szószt, a paradicsomlevet, a vodkát, a citrom levet, sózzuk, borsozzuk és hűtőben érni hagyjuk egy órát.
  3. A rákokat forró serpenyőben készre sütjük, a paradicsomos koktélt feles poharakba tálaljuk és a rákkal szervírozzuk.

Elkészítése Thermomix-el: 

  1.  A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, majd bedörzsöljük vele a rákokat. Hagyjuk hűtőben állni egy órát.
  2. A a lime levét, a Worchester szószt, a paradicsomlevet, a vodkát, a citrom levét tegyük a keverőtálba és keverjük össze 10 mp alatt 10-es fokozaton.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomokat és 15 mp alatt aprítsuk fel 5-ös fokozaton. Így egy darabos, de nem teljesen homogén keveréket kapunk. ízesítsük sóval, borssal igény szerint, majd öntsük ki egy tálba és tegyük hűtőbe.
  4.  A tálalás előtt 20 perccel a keverőtálba töltsünk 500 ml vizet, a bepácolt rákokat pedig tegyük a Varoma tálba. Pároljuk meg a rákokat Varoma fokozaton, 2-es sebességgel, 15 perc alatt. Ha elkészült a rákokat szedjük ki és a behűtött paradicsomos, vodkás blody mary koktéllal tálaljuk.

 

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne. Megköszönöm, ha a “bloody mary” szókapcsolatot is használod.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA ÉRTESÜLNÉL AZ ÚJDONSÁGOKRÓL :

  • csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
  • csatlakozz kérlek instagram oldalamhoz 
  • vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz, akik idő előtt megkapnak minden infót egy hamarosan induló programról

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .