Adj szakácskönyvet ajándékba!

karacsonyi_konyvajanlo

Évek óta mondogatom, hogy a szakácskönyv az egyik legjobb ajándék. Hogy miért? Azért mert szinte minden érdeklődési körnek megfelelőt lehet ma már találni a magyar piacon. Ha mégsem, akkor ott a nemzetközi piac, ahonnan nagyon könnyen megrendelhetjük a kívánt témájú olvasnivalót. Ma abban szeretnék Neked segíteni, hogy átlásd a könyvrengeteget és eligazodj az útvesztőben. Éppen ezért összegyűjtöttem azokat a darabokat, amelyek engem valamiért megfogtak.  Magyar és nemzetközi könyvek is kerültek a csokorba, remélem szeretni fogjátok és tudok vele ötleteket adni. 


Karl Harrer - Desszertkönyv

A Harrer család több generáción átívelő cukrászcsalád. Első cukrászdájuk 50 éve nyílt meg. A könyv a család otthoni receptjeit tartalmazza. Én fotóztam, mindent végigkóstoltam, úgyhogy nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni.

Kinek ajánlom? - Mindenki vegye meg olyan szuper jó! 🙂 Egyébként pedig azoknak, akik szeretik a házias, finom és egyszerű sütiket.


Ötvös Zsuzsa - Kreatív Desszertiskola 

Ez a könyv főleg azoknak való, akik szeretnének jobban elmélyedni a francia jellegű sütemények, desszertek világában. A felépítésében nagyon tetszik, hogy megtanítja az alapokat, melyeket utána tetszőlegesen lehet kombinálni. ebben nagyon hasonlít az általam is képviselt gondolkodásmódra, mert a szabad sütést, a kreativitást támogatja.

Kinek ajánlom? - francia desszert iránt érdeklődőknek, akik szeretnék otthon is kipróbálni ezek elkészítését


Mautner Zsófia - Egy év a konyhámban 

Ebben a könyvben Zsófi összeszedte azokat a kedvenc receptjeit, amit szezonálisan szinte minden évben elkészít a családjának, barátainak, szeretteinek.

Kinek ajánlom? - azoknak, akik szeretnének különleges, házias ételeket készíteni a családjuknak


Horváth Alexandra - Hangulatfüggő   

Egy csipet torta néven vált ismertté Szandra csodás tortakölteményeivel. Taminak én is rendeltem tőle születésnapi tortát és mindenki imádta. Ebben az évben nagy fába vágta a fejszét, saját kiadásban egy gyönyörű könyvet készített Török-Bognár Renivel együtt, aki a könyv képi világáért volt felelős. A könyvben a receptek olyan hangulatokhoz igazodnak, amelyek minden ember életében jelen vannak, így akármilyen passzban is vagyunk, fogunk találni megfelelő édességet, amit elkészíthetünk.

Kinek ajánlom? - azoknak, akik szeretik a szépen kivitelezett könyveket és elsősorban nem főzni szeretnek a szakácskönyvből, hanem inspirálódni és megcsodálni a képeket.

(könyv fotó: Török Bognár Reni)


Farkas Viktória - Meleg reggeli minden napra 

Viki Kicsi Vú néven vált ismertté. korábban gazstroblogger volt, ma már a kínai 5 elemes konyha hazai hiteles képviselője. Tanulmányait Bécsben folytatta a témában az elmúlt években. Évente számos online képzést tart, idén pedig kiadta első könyvét, amiben bemutatja mennyire fontos a meleg reggeli. Itt is nehéz elfogulatlanul beszélnem, hisz ezt a könyvet is én fotóztam, végig kóstoltam az összes ételt és imádtam.

Kinek ajánlom? - azoknak, akik szeretnének megismerkedni a kínai energetikai szemlélettel, akik nyitottak az újra és kíváncsiak erre a nagyon ősi táplálkozási tudományra. Vagy csak szimplán ennének egy finom meleg reggelit 🙂


Beh Mariann - A kert konyhája 

Marian Bazsalikomos kert néven lehet ismerős számodra. Teákat, fűszersókat lehet nála rendelni illetve ezekben a témákban tart workshopokat. Idén megjelent az első könyve, ami egy igazi csoda, tele gyógynövény leírással, rengeteg információval és isteni receptekkel. A könyv nem csak szép, hanem nagyon hasznos is.

Kinek ajánlom? - azoknak, akik szeretik a fűszernövényeket és szeretnék széleskörűen alkalmazni őket, nem csak ételekben, hanem akár teákban, italokban, desszertekben is. A könyvet már nézegetni is egy élmény, úgyhogy azok is örülni fognak neki, akik szépséget és inspirációt keresnek egy szakácskönyvben.


Borbás Marcsi - Magyarország finom

A könyv magyarországi régiók tipikus ételeit mutatja be gyönyörű képi világgal illusztrálva.

Kinek ajánlom? - aki szereti a magyar konyhát és szeretné megismerni a régiók adta lehetőségeket.


Bernáth József - Édes emlékek anyukámtól 

A séf több könyve közül nekem ez tetszik a legjobban. A képi világa, a papír minősége, a szerkesztés, mind gyönyörű. A receptek pedig számomra nagyon emberiek, családiasak, tényleg megidézik a klasszikus családi ünnepeket vagy a finom hétköznapi sütiket. Igazi házias ízeket, emlékeket találunk, nem csak a könyvben, hanem magunkban is, ahogy végig nézzük a könyv lapjait.

Kinek ajánlom? - a házias sütik, édességek, hagyományok kedvelőinek


Vanessa Kimbell - Kovásziskola 

A kenyérkészítés művészetéről szól a könyv. aki érdeklődik az igazi kovászos kenyér sütésének titkára, annak igazi kincs lesz.

Kinek ajánlom? - a kenyérkészítés szerelmeseinek


Iklódi Dóra - Cukormentes örömök 

A könyv elsősorban inzulinrezisztenciával küzdők számára tökéletes választás, de aki szeretne egészséges életmódot folytatni azok is megtalálják a számításukat a könyv receptjeiben.

Kinek ajánlom?  - inzulinrezisztensek számára


NEKED MI A KEDVENC SZAKÁCSKÖNYVED?  ÍRD MEG NEKEM EMAILEN VAGY HOZZÁSZÓLÁSBAN!