3 izgalmas ötlet a meggy felhasználására

Szereted a meggyet? Szeretnél a meggylevesen és meggybefőttön kívül mást is készíteni belőle? Szeretnéd fűszerekkel kombinálni, de nem tudod, hogy fogj hozzá? Ha a kérdésekre igennel válaszolsz, akkor az a poszt Neked szól. Mutatok ugyanis néhány olyan tippet, amivel megbolondíthatod ezt a fantasztikus gyümölcsöt.

A meggyről nekem mindig a nyári meggyleves, a meggybefőtt és anyukám, nagymamám meggyes piskótája jut eszembe. No és persze az órákig tartó meggymagozás, ami ma sem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé. A meggyszezon nem túl hosszú, mégis talán épp elégséges arra, hogy ezeken a klasszikusokon kívül mást is kipróbáljunk.

 

1 / Meggy és a fűszerek:

  • kiválóan passzol hozzá a barna rum, brandy, amaretto likőr 🙂
  • vanilia
  • menta
  • rozmaring
  • narancs héj
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
  • fahéj
  • kardamom zöld és barna
  • rózsavíz
  • fekete bors
  • rózsabors
  • balzsamecet
  • csili

2/ Amennyiben sütibe tennéd, akkor ezeket nyugodtan mellé pakolhatod:

  • mandula
  • dió
  • sárgabarack
  • cseresznye
  • kókusz
  • mogyoró
  • füge
  • szeder
  • pisztácia
  • étcsokoládé

3/ Mire használd?

  • készíts salátát belőle: vegyes zöldsaláta + vmilyen mag + magozott meggy + parmezán + balzsamecetes-olívaolajos-mézes öntet
  • süsd meg a csirkével együtt: a csirkesütés utolsó 30 percében nyugodtan tedd be a meggyet magozva vagy maggal együtt a csirke mellé. Arra figyelj, hogy ha túl sok vizet engedett ki a csirke, akkor az öntsd le (a házi csirke nem enged vizet, csak zsírt, de azt is érdemes leönteni)
  • tedd bele a marhapörköltbe – egyszerűen imádom, egy kis chilivel megbolondítva mennyei
  • szervírozd kacsamellel: süsd meg a kacsamellet, majd kevés kacsazsíron pirítsd át a meggyet és ezzel + mentás krumplipürével tálald
  • kombináld sajtokkal: válassz krémsajtokat, camambert sajtokat, kéksajtot, parmezán jellegű sajtokat, adj hozzá diót, mandulát is
  • süss különböző  réteseket ( meggy-kókusz, meggy-mandula, meggy-csoki)
  • a meggyes piskótát ízesítsd mással is: miután elkészült locsold meg rumos vajjal. Ehhez kevés cukrot forralj fel pici vízzel és rummal, majd olvassz fel benne egy kis vajat és ezzel locsold meg az elkészült piskótát

Ha pedig kedvet kaptál a kísérletezéshez, alkoss, főzz és oszd meg velem! 

További ötleteket, tudást kaphatsz a FŐZZ ÉRZÉSBŐL online főzőtanfolyamon és workshopjaimon

5 részes INGYENES EMAIL TANFOLYAM

  • Hogyan készíts kreatívan húslevest?
  • Hogyan főzz tökéletes tojást?
  • Hogy nem fogod elrontani a házi majonézt?
  • Hogyan süss friss házi kenyeret kevés munkával?
  • Hogy készíts ellenállhatatlan sült zöldséget?
Én is utálom a spameket! A címedet senkinek nem adom ki! Powered by ConvertKit

Cookies - Süti kezelés

Kérlek fogadd el, hogy az oldalon a jobb felhasználói élmény érdekében használunk sütiket. Természetesen, ha ezt nem szeretnéd, akkor elutasíthatod ezt és így is tovább nézelődhetsz az oldalon. Kérlek kattints valamelyik gombra!